nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Collectebus

Van 28 januari t/m 2 februari is weer de collecteweek van de Hersenstichting


Ook dit jaar gaan wij weer collecteren voor de Hersenstichting, van de opbrengst die wij samen ophalen komt een gedeelte ten goede van onze vereniging.

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren.

Om dit te bereiken laat de Hersenstichting onderzoek doen, geven ze voorlichting en voeren vernieuwende projecten uit.

Ga ook collecteren, je kan zelf aangeven in welke straten je zou willen collecteren, alle beetjes helpen.

TIP: je kan ook 2 collectebussen reserveren om gezellig samen met iemand anders te gaan collecteren. Neem de uitdaging aan en ga dit jaar ook collecteren, wil je ook collecteren? geef je dan hier op.

Online doneren in onze collectebus kan ook door hier te klikken.

Om nieuwe dingen in je leven toe te laten, zul je soms eerst oude dingen los moeten laten.

Samen verder na een schedelbasisfractuur

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Samen verder na een schedelbasisfractuur

 

    Geschreven door: Marjolijn Dekker

    Geplaatst op: 3 april 2018

    Gevolgen NAH

    Rouw en verlies

 

Het leven van Wim en Bea van Dijk neemt een heel andere wending als Wim door een ongeval een hersenbeschadiging oploopt. Er volgt een periode van verdriet om het verlies van het leven dat ze samen hadden en nooit meer hetzelfde zal zijn. Een verhaal over loslaten, doorzettingsvermogen, accepteren en jezelf en elkaar opnieuw leren kennen. Hoe doen ze dat?

 

SchedelbasisfractuurHet moment dat mijn leven totaal veranderde

 

Op een zomerdag in 2014, op een parkeerterrein op een Duits industrieterrein, maakt Wim van Dijk (nu 59 jaar) de laadbak van zijn vrachtwagen schoon. Hij heeft net een lading diepvries gelost en er zit behoorlijk wat ijsvorming in. Om bij zijn volgende stop, een meelfabriek, weer te kunnen laden moet de auto schoon. “Dat is het moment dat mijn leven totaal veranderde”, zeg hij nu. Een paar dagen later ontwaakt hij op de Intensive Care van een hersenkliniek in Hannover met een schedelbasisfractuur. Hij kan zich niets meer herinneren van het ongeluk. Van horen zeggen is hij op de één of andere manier achterover uit de laadbak gevallen met zijn hoofd tegen een betonnen rand. “Mijn grote geluk is dat er toevallig net iemand achter mij parkeert en adequaat handelt. ”

Lees verder op: https://www.verdermethersenletsel.nl/index.php/t/samen-verder-na-een-schedelbasisfractuur/samen-verder-na-een-schedelbasisfractuur

Afdrukken E-mailadres