nah_logo2
Nah ontmoetingspunt Almere
Kerst nieuwjaarswens

Niemand kan alles doen, maar iedereen kan iets doen.

InteraktContour realiseert woonplek voor mensen met hersenletsel in Almere

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 Interaktcontour

 

InteraktContour realiseert woonplek voor mensen met hersenletsel in Almere

 

In Lelystad zullen 4 appartementen beschikbaar komen en in Almere komen er maar liefst 12 appartementen beschikbaar.

 

Almere, 16 oktober 2018
InteraktContour realiseert samen met woningcorporatie de Alliantie 12 nieuwe appartementen in een leegstaand schoolgebouw aan de Poëziestraat in Almere. De woningen zijn voor mensen die door hersenletsel - na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersenoperatie - zorg en ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven wonen. De verbouwing is 15 oktober gestart en is volgens de huidige planning mei 2019 klaar.

De nieuwe woonlocatie van InteraktContour komt in een voormalig schoolpand in de Literatuurwijk. De begane grond wordt verbouwd tot 12 moderne appartementen, een gezamenlijke woonkeuken met een gemeenschappelijke tuin. Mensen met hersenletsel wonen hier zelfstandig en kunnen 24 uur per dag een beroep doen op zorgprofessionals.

Het aantal mensen dat kampt met ernstige gevolgen van hersenletsel neemt jaarlijks toe, ook in Almere. Daardoor ontstaat meer behoefte aan wonen met zorg op maat. Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour: “We zijn blij dat we samen met woningcorporatie de Alliantie meer mensen die mogelijkheid kunnen bieden. Het worden prachtige appartementen, gelegen in het hart van de Literatuurwijk.”

De Alliantie is op haar beurt blij dat zij een nieuwe bestemming kan geven aan de vrijgekomen schoollokalen. “We geven gebouwen graag een tweede leven, want het is zonde om ze leeg te laten staan”, licht regiodirecteur Eddo Rats van de Alliantie toe. “Met de omzetting naar woningen kunnen we nieuwe betaalbare huizen aanbieden en bijdragen aan de zelfstandigheid van mensen. Het is voor ons daarom een bijzonder project om aan mee te werken.”

Over InteraktContour

InteraktContour biedt gespecialiseerde hulp aan mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Wij helpen mensen met hersenletsel te ontdekken wat nog wel kan, om weer grip krijgen op hun leven en om mee te kunnen blijven doen in de samenleving. Op het gebied van leven, wonen en werken. Wij bieden daarvoor behandeling, begeleiding en wonen met zorg.

 

Heeft u interesse? neem dan contact op met:
Alice Koffijberg - Paulus
Relatiemanager | 06-13111578 |  Elspeterweg 22 | Nunspeet | Postadres: Postbus 128, 8070 AC  Nunspeet | 
a.koffijberg@interaktcontour.nl | interaktcontour.nl |  verdermethersenletsel.nl 
ma di wo do  

Afdrukken E-mailadres