nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

Inwoners van Almere geven € 7719,17 aan de Hersenstichting

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Inwoners van Almere geven  € 7719,17 aan de Hersenstichting

43 lokale collectanten haalden geld op voor mensen met een hersenaandoening.

 

Almere, 2 maart 2019 – De inwoners van Almere hebben tijdens de collecteweek € 7719,17 gegeven aan de Hersenstichting. In het hele land is er in totaal € 1.401.814 opgehaald voor de 3,8 miljoen Nederlanders die aan een hersenaandoening lijden. De opbrengst wordt besteed aan hersenonderzoek, het geven van voorlichting aan patiënten en hun omgeving en de ontwikkeling van de juiste patiëntenzorg.

 

De collecteweek liep van maandag 28 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019. Ruim 18.000 vrijwilligers liepen door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenaandoeningen. € 7719,17 werd door 43 collectanten uit Almere opgehaald. “Dit is een enorm mooi bedrag en we zijn ontzettend trots op alle vrijwilligers die zich voor ons hebben ingezet”, zegt Koko Beers, woordvoerder van de Hersenstichting.

 

Beers: “Eén op de vier Nederlanders heeft een hersenaandoening. Vroeg of laat raakt het ons allemaal. Met het geld dat we tijdens de collecteweek hebben opgehaald, laten we hersenonderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in om de patiëntenzorg verbeteren. We zetten niet in op één ziekte, maar we investeren in grensverleggende oplossingen die alle hersenaandoeningen helpen voorkomen en genezen.”

 

Impact van hersenaandoening
Bij hersenaandoeningen moet er onder andere gedacht worden aan dementie, depressie, migraine, beroerte, de ziekte van Parkinson en hersenletsel ten gevolge van een ongeluk. Voor de meeste hersenaandoeningen bestaan helaas nog geen behandelingen die de aandoening kunnen vertragen of stoppen. Hersenpatiënten moeten dus leren omgaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van hun aandoening. In het dagelijkse leven heeft de omgeving vaak onvoldoende kennis van en aandacht en begrip voor deze gevolgen. Het is voor mensen met een hersenaandoening daardoor moeilijk, in sommige gevallen zelfs onmogelijk, om volwaardig te participeren in de maatschappij.

 

Geen collectant gezien? Giften kunnen ook overgemaakt worden op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag of via de online collectebus op https://hersenstichting.digicollect.nl/elly-valent

 

Over de Hersenstichting
Eén op de vier Nederlanders heeft een hersenaandoening. Deze aandoeningen hebben een enorme impact op de patiënt zelf én de omgeving. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. De Hersenstichting laat daarom onderzoek doen, stimuleert dat behandelingen bij de patiënt terechtkomen en geeft voorlichting. Meer informatie is te vinden op: www.hersenstichting.nl.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Annet van der Vaart van de Hersenstichting via 06-13134409 of mail

Afdrukken E-mailadres

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.