nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Fouten zijn het bewijs dat je het probeert.

MAX Minicollege, elke woensdag en vrijdag vanaf 3 april

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

MAX Minicollege

Vanaf 3 april 2019

Elke woensdag en vrijdag, 16.35 uur, NPO 1

(20 afleveringen)

De hersenen zijn verreweg het meest ingewikkelde orgaan in het menselijk lichaam, ze vervullen ontzettend veel functies. Ze coördineren zintuiglijke waarnemingen, zoals voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Verder zijn ze bepalend voor het gedrag en het maken van diverse lichaamsbewegingen. We kunnen onder meer denken, lezen en schrijven, met behulp van en dankzij de hersenen.

 

Wat zijn de gevolgen van het ouder worden, hoe krijg je de hersenschors zo goed mogelijk aan de gang en hoe zit het met slapen en de hersenen?

 

In 20 minicolleges weidt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder uit over de werking van de hersenen. Speciaal voor vrijwilligers, verzorgenden en verpleegkundigen die werken met ouderen met en zonder dementie én andere geïnteresseerden. Met praktische tips en begrijpelijke uitleg leert u alles over het meest ingewikkelde orgaan in het menselijk lichaam.

 

Met dank aan: VU Amsterdam, RCOAK, Alzheimer Nederland en Fonds Sluyterman van Loo.

Klik hier voor alle afleveringen.

Afdrukken E-mailadres

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.