nah_logo3.png
nah_logo3.png

CollectebusDe Hersenstichting steunt ons en wij met deze digitale collectebus de collecte van de Hersenstichting. 50 % van wij ophalen met deze collecte krijgen wij van de Hersenstichting, voor onze vereniging.

Leden van onze vereniging collecteren al jaren voor de Hersenstichting, waarom? Dat is wel duidelijk natuurlijk. De hersenstichting steunt veel onderzoek naar de behandeling, gevolgen en restverschijnselen van mensen met HAH.

Het NAH ontmoetingspunt Almere is een vereniging bedoeld voor mensen die Niet Aangeboren Hersenletsel hebben als gevolg van bijvoorbeeld een beroerte (CVA), hersenkneuzing, hersentumor, MS, hersenvliesontsteking of ongeval.

Doneer hier voor de Hersenstichting.

Een fout is niet altijd verkeerd. leer ervan en het zal je positief veranderen.

Ontvangen van, voor positiviteit.nl

Overprikkeling bij een hersenaandoening

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Gevonden op de website van het Flevoziekenhuis.

Overprikkeling bij een hersenaandoening

Als je in een overvol tuincentrum staat en eigenlijk alles om je heen te veel vindt. Licht, geluid, geur, in feite alles.

Wellicht herken je dit zelf ook wel (deels), maar voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel is dit zeker een veelvoorkomende ervaring.

Onzichtbare gevolgen, zoals overprikkeling en vermoeidheid, zijn voor de ruim 4 miljoen Nederlanders met een hersenaandoening, vaak een dagelijkse realiteit. Zij ervaren geregeld onbegrip, juist omdat deze gevolgen niet te zien zijn.

Omroep Flevoland gaat hierover in gesprek met onze neuroloog Lisa Osei en verpleegkundige Mandy Wilmink.

Verpleegkundige Mandy legt uit:

“Normaal filteren je hersenen eigenlijk alle overbodige prikkels weg. Denk bijvoorbeeld aan het achtergrondmuziekje in een restaurant. Bij overprikkeling gebeurt dat niet meer. Dus alle prikkels komen net zo sterk binnen. Dan kun je last krijgen van vermoeidheid of problemen met je concentratie. Dit kan ook problemen geven op werk of op school.“

 

Wil je hier meer over weten?

Bekijk het volledige interview (5 min) met Lisa en Mandy.

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com:

SponsorKliks | Gratis sponsoren!