Geschreven op . Geplaatst in Handige Links.

Sociale Wegwijzer Almere

Sociale Wegwijzer Almere


 Sociale wegwijzer Almere

Sinds kort staat de Sociale Wegwijzer Almere online. Loopt u tegen problemen aan als het gaat om maatschappelijke vragen op het gebied van jeugdzorg, participatie, werk en inkomen of wonen? De Sociale Wegwijzer verwijst u door naar een geschikte belangenorganisatie waar u gelijkgestemden kunt vinden om mee te praten.

 

Sociale Wegwijzer Almere?

Sinds kort heeft de gemeente Almere, en niet meer het Rijk, net als andere gemeenten, de taak om inwoners te helpen bij aanvragen over sociale en maatschappelijke zorg. Ben je een Almeerse inwoner en zoek je ondersteuning bij maatschappelijke vragen? Dan biedt de Sociale Wegwijzer Almere een passende richting. Ben je op zoek naar lotgenoten? Ook dan verwijst de Sociale Wegwijzer Almere je graag door naar een geschikte belangenorganisatie, waar jij gelijkgestemden kan vinden om mee te praten.


De Sociale Wegwijzer is een initiatief van BreedOverlegPlus. BreedOverlegPlus is de paraplu waaronder zo’n vijftig belangenorganisaties uit Almere hangen die voor Almeerse inwoners opkomen. BreedOverlegPlus voert onderling overleg om de vinger aan de pols te houden wat er in de Almeerse samenleving speelt. Ook de VMCA is vertegenwoordigd in BreedOverlegPlus.

 

Naar de Sociale Wegwijzer Almere.