nah_logo3.png
nah_logo3.png

Ik ben dankbaar voor mijn moeilijke tijden.

Anders had ik nooit ontdekt hoe krachtig ik kan zijn.

(Alexandra Elle)

      Ontvangen van, voor positiviteit.nl   

VMCA Respijtzorg

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

VMCA voorr elkaar in almereVMCA Nieuws 19 juni 2015       

            

   

 

 

Het (tijdelijk) overnemen van de zorgtaken van de mantelzorger om deze te ontlasten, noemen we “respijtzorg”. Respijtzorg kan zowel eenmalig als structureel plaatsvinden, binnen- of buitenshuis, door professionals en/of vrijwilligers. Belangrijk is dat de mantelzorger de zorg met een gerust hart over kan dragen en dat de zorgvrager in goede handen is en het naar zijn zin heeft.

Er zijn verschillende soorten respijtvoorzieningen. Grofweg kan men een onderscheid maken tussen drie soorten respijtvoorzieningen:

 

Hulp en ondersteuning thuis

Hulp en ondersteuning in de thuissituatie, incidenteel of structureel, door inzet van ambulante begeleiding of (vrijwillige) thuiszorg/hulp.

 

Dagbesteding/dagopvang

De zorgvrager gaat één of meerdere dagdelen per week naar een dagbestedingslocatie. Deze voorziening biedt de zorgvrager activiteiten die aansluiten bij zijn/haar behoeften en mogelijkheden. Bijvoorbeeld in een zorginstelling of op een zorgboerderij.

Kortdurend verblijf/logeren

De zorgvrager verblijft één of meerdere nachten in een instelling of logeerhuis/voorziening.

In debat over respijtzorg

 

Op donderdag 10 september 2015 vindt in De Voetnoot het Respijtzorgdebat plaats. Iedereen die mee wil praten over dit onderwerp wordt van harte uitgenodigd. U als mantelzorger, maar ook (beleids)medewerkers van organisaties en politici. Met elkaar gaan wij in gesprek over passende respijtzorg, nu en in de toekomst. U ontvangt binnenkort van ons een uitnodiging voor dit debat. Het respijtzorgdebat heeft als doel om te komen tot een actieplan voor passende respijtzorg in Almere.              

Helpt u ons om u te helpen?

 

Middels een vragenlijst willen wij nagaan of u als mantelzorger tevreden bent over het huidige aanbod in respijtzorg en/of wat uw wensen op dit gebied zijn. Ook vragen we u aan te geven hoe u zelf dingen heeft opgelost en mee te denken over mogelijkheden om wensen ten aanzien van passende respijtzorg te realiseren. De uitkomsten van de vragenlijst worden anoniem verwerkt en zijn input voor het Respijtzorgdebat 2015.

 

Doet u mee?

Deel uw ervaringen… Denk en praat mee om gezamenlijk te komen tot een passend respijtzorgaanbod voor mantelzorgers en zorgvragers! Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer 10 minuten. U kunt de vragenlijst tot 13 juli retour sturen. Klik voor het openen van de vragenlijst op de volgende link: http://goo.gl/forms/gW6aDhmonv

 

Namens de organisatie van het Respijtzorgdebat: VMCA, Gemeente Almere, Zorggroep Almere en het Leger des Heils, bij voorbaat hartelijk dank voor uw mening en deelname!

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com:

SponsorKliks | Gratis sponsoren!