nah_logo3.png
nah_logo3.png

Als het leven je uitdaagt en het je moeilijk maakt, word je gedwongen om te leren en te groeien.

En juist van deze uitdagingen worden we sterker.

Mantelzorgers kunnen (extra) huishoudelijke hulp aanvragen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gelezen op Mezzo

Mantelzorgers kunnen (extra) huishoudelijke hulp aanvragen

 

 Gepubliceerd: 31 juli 2015

 

Bent u mantelzorger? Dan is het in veel gemeenten mogelijk om (extra) huishoudelijke hulp te krijgen. Bijvoorbeeld bij het huishouden van de persoon voor wie u zorgt. Maar u kunt ook zelf hulp krijgen bij uw eigen huishouden. Vraag uw gemeente of een thuiszorgorganisatie in de buurt wat de mogelijkheden zijn.

 

Waarom Huishoudelijke Hulp Toelage?

 

In 2015 en 2016 krijgen gemeenten extra geld van het Rijk. Dit geld is bedoeld voor (extra) huishoudelijke hulp en voor (extra) persoonlijke diensten. Het extra geld van het Rijk heeft de naam Huishoudelijke Hulp Toelage. De afkorting hiervan is HHT. Bijna alle gemeenten krijgen de HHT. Uw gemeente waarschijnlijk ook.

 

Gemeenten moeten de HHT gebruiken voor mensen die tot de doelgroep van de Wmo 2015 behoren. Dat zijn dus ook mensen die voor een ander zorgen. Mantelzorgers, zoals u.

 

Eigen bijdrage

 

U of degene voor wie u zorg betaalt een bijdrage. De gemeente betaalt de rest. Hoe hoog de bijdrage is, verschilt per gemeente. Want gemeenten mogen dat zelf bepalen. In de ene gemeente is de eigen bijdrage € 5 per uur. In andere gemeenten is de eigen bijdrage € 10 of € 12,50 per uur. Vraag uw gemeente hoe hoog de eigen bijdrage is.

 

Goed om te weten:

 

Wacht niet te lang met extra huishoudelijke hulp aanvragen. Want het budget van de HHT is beperkt. In alle gemeenten geldt: op = op.

 

Wat vindt Mezzo van de HHT?

 

Mezzo vindt de HHT een prima initiatief maar is van mening dat dit niet het enige middel is om mantelzorgers te ondersteunen. Deze regeling is van tijdelijke aard. En de voorwaarden voor HHT zijn in elke gemeenten anders. Informeer dan ook goed hoe het in uw gemeente is geregeld en wat naast HHT andere mogelijkheden voor ondersteuning zijn.

 

Mezzo lobbyt bij gemeenten altijd voor maatwerk en regelingen voor de langere termijn.

 

Meer weten?

 

Heeft u nog vragen? Ga naar uw gemeente. De medewerkers van de gemeente weten precies hoe het zit. Of vraag het een thuiszorgorganisatie in de buurt.

Afdrukken

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.