nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Verder gaan betekent niet dat je vergeet.
Het betekent dat je accepteert wat plaatsvond en besluit door te gaan met leven.
 

Samen verder na een schedelbasisfractuur

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Samen verder na een schedelbasisfractuur

 

    Geschreven door: Marjolijn Dekker

    Geplaatst op: 3 april 2018

    Gevolgen NAH

    Rouw en verlies

 

Het leven van Wim en Bea van Dijk neemt een heel andere wending als Wim door een ongeval een hersenbeschadiging oploopt. Er volgt een periode van verdriet om het verlies van het leven dat ze samen hadden en nooit meer hetzelfde zal zijn. Een verhaal over loslaten, doorzettingsvermogen, accepteren en jezelf en elkaar opnieuw leren kennen. Hoe doen ze dat?

 

SchedelbasisfractuurHet moment dat mijn leven totaal veranderde

 

Op een zomerdag in 2014, op een parkeerterrein op een Duits industrieterrein, maakt Wim van Dijk (nu 59 jaar) de laadbak van zijn vrachtwagen schoon. Hij heeft net een lading diepvries gelost en er zit behoorlijk wat ijsvorming in. Om bij zijn volgende stop, een meelfabriek, weer te kunnen laden moet de auto schoon. “Dat is het moment dat mijn leven totaal veranderde”, zeg hij nu. Een paar dagen later ontwaakt hij op de Intensive Care van een hersenkliniek in Hannover met een schedelbasisfractuur. Hij kan zich niets meer herinneren van het ongeluk. Van horen zeggen is hij op de één of andere manier achterover uit de laadbak gevallen met zijn hoofd tegen een betonnen rand. “Mijn grote geluk is dat er toevallig net iemand achter mij parkeert en adequaat handelt. ”

Lees verder op: https://www.verdermethersenletsel.nl/index.php/t/samen-verder-na-een-schedelbasisfractuur/samen-verder-na-een-schedelbasisfractuur

Afdrukken E-mailadres