Skip to main content

Actueel

Aanmelden als collectant of organisator voor de Hersenstichting collecte van 2019

Collectanten gezochtAanmelden als collectant of organisator voor de Hersenstichting  voor de collecte van 2019.

 

Het afgelopen jaar heeft de Hersenstichting, weer een flinke stimulans kunnen geven aan verschillende nieuwe projecten. Denk aan onderzoek naar de ziekte van Parkinson, migraine, clusterhoofdpijn, epilepsie en schizofrenie. Maar wij doen nog zoveel meer, er lopen nu nog onderzoeken naar bijvoorbeeld dementie, beroerte en depressie. Neem gerust een kijkje op de website. Dankzij alle mensen die ons financieel steunen met donaties, schenkingen, giften uit eigen acties en collectanten, kunnen wij ons mooie en belangrijke werk voortzetten.

 

Lopen, praten, denken, het lijkt zo vanzelfsprekend.

 

Totdat het niet meer vanzelfsprekend is. Dan breekt er plotseling een nieuw hoofd-stuk aan in je leven. Maar liefst 1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening, zoals Parkinson, dementie en depressie. Het zet je leven op z’n kop. Overprikkeling, geheugenproblemen, (extreme) vermoeidheid, of je herkent je geliefde niet meer terug door een verandering in zijn of haar gedrag. Het kunnen allemaal blijvende gevolgen zijn na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of zuurstofgebrek bij een hartstilstand of soms zelfs na een hersenschudding!

Dit wordt ook wel Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) genoemd. Vergaderingen, etentjes, verjaardagen… het zijn regelrechte uitdagingen voor mensen met hersenletsel. File in je hoofd door alle prikkels. Werken? Dat is niet meer vanzelfsprekend….. en leg je collega’s maar eens uit wat er in je hoofd gebeurt. Vaak kost alles meer energie dan voorheen. “Met je hoofd in een rolstoel”, zoals een ervaringsdeskundige het mooi verwoordde. Alleen is er niemand op straat die jouw onzichtbare rolstoel ziet.

 

Meer onderzoek is nodig.

 

Alleen daarmee komen oplossingen dichterbij. Het is de enige weg om meer mensen met een hersenaandoening te behandelen en uiteindelijk te kunnen genezen. Daarom doen wij ook een beroep op u: help ons bij de jaarlijkse collecte en collecteer in februari een uurtje in uw eigen buurtje.

De regiovertegenwoordigers van de Hersenstichting hebben nu even zomervakantie, maar daarna staan zij met frisse moed weer klaar om de collecte (februari) 2019 weer tot een succes te maken. U kunt hen helpen door uw aan te melden als collectant of collecteorganisator.

U kunt u hier aanmelden als collectant in Almere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdip_O_RfNi1YA7R2VWxOsZFas-w0Ufjo6kNsj5kSm2Hxmvuw/viewform

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 236

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...