Actueel

Geschreven op . Geplaatst in Nieuws NAH Ontmoetingspunt Almere.

Ziekelijk gelukkig

Ziekelijk gelukkig

Door Janet Bouwmeester

Nederlands | Paperback | 2010 

Schrijf de eerste review

 

Ziekelijk gelukkigSamenvatting

Wanneer je voor het eerst hoort dat je chronisch ziek bent, gaat er veel door je heen. Van ongeloof, woede en angst tot ontkenning; je bevindt je ineens in een achtbaan van emoties. Begrijpelijk, maar om verder te gaan met je leven is het uiteindelijk nodig dat je leert omgaan met de nieuwe realiteit. Acceptatie van de diagnose en loslaten van oude patronen en verwachtingen zijn daarbij cruciaal.

Dit boek laat zien hoe je op een positieve manier kunt omgaan met alle reacties en gevoelens die het chronisch ziek zijn bij je los maken. Hoe ziet een nieuwe start eruit? Wat zijn je mogelijkheden? Welke aanpassingen heb je nodig? Hoe ga je om met onbegrip van je omgeving? Hoe hanteer je het eeuwige gevecht tegen vermoeidheid? En wat geeft je weer energie?

Een empathisch geschreven, praktisch boek met veel tips en ervaringsverhalen om succesvol te leren leven met een chronische ziekte.

Janet Bouwmeester (1978) hoorde op haar 19de na een gevecht van twee jaar dat ze lupus heeft. Er volgde een fase van herstel, maar ook ontkenning en een jong leven dat overhoop lag. Toen ze na een flinke terugval in 2006 haar laatste hoop had gevestigd op herstel in een revalidatiecentrum, gaf die periode haar het inzicht dat ze beter met de ziekte kon leren leven dan zich ertegen te verzetten.

NAH Ontmoetingspunt Almere werkt samen met YouBeDo.com, een online boekenwinkel die NAH Ontmoetingspunt Almere steunt met 10% van elke aankoop. YouBeDo.com verkoopt dezelfde boeken (zo'n 4 miljoen titels) voor dezelfde prijzen* en onder dezelfde voorwaarden als andere boekenaanbieders.
10% van je aankoopbedrag gaat naar een goed doel zonder dat het je iets extra’s kost.

Bestel dit boek in onze boekenwinkel en steun ons: dit boek als paperback bestellen.

Bestel dit boek in onze boekenwinkel en steun ons: dit boek als Eboek bestellen.

Productspecificaties

Auteur(s) Janet Bouwmeester

Taal Nederlands

Categorie Psychologie algemeen

NUR Code 770

Uitgavejaar 2010

Afmetingen 211x145x19 mm

Gewicht 329 gram

ISBN10 9055947148

ISBN13 9789055947140