nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
Je zwaktes laten zien is jezelf kwetsbaar maken.
Jezelf kwetsbaar maken is je eigen kracht laten zien.
 

HersenMagazine thema Bewustzijn nu online

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

HersenMagazine thema Bewustzijn nu online

 

U kunt vanaf nu het HersenMagazine met het thema bewustzijn, dat in augustus 2018 verscheen, online bestellen of downloaden. Wat is bewustzijn, bestaat er een relatie tussen bewustzijn en onze hersenen? En is het aan te wijzen in onze hersenen? Er zijn verschillende situaties waarin we ons niet bewust zijn van onszelf of onze omgeving. Hoe komt dat, en welke gradaties van bewustzijn zijn er? In dit nummer vertellen wetenschappers en ervaringsdeskundigen over locked-in, laagbewustzijnsstoornissen en comaonderzoek.

In dit themanummer leest u over bewustzijn. Wat is bewustzijn, bestaat er een relatie tussen bewustzijn en onze hersenen? En is het aan te wijzen in onze hersenen? Er zijn verschillende situaties waarin we ons niet bewust zijn van onszelf of onze omgeving. Hoe komt dat, en welke gradaties van bewustzijn zijn er? In dit nummer vertellen wetenschappers en ervaringsdeskundigen over locked-in, laagbewustzijnsstoornissen en comaonderzoek.

Het HersenMagazine verschijnt viermaal per jaar. Donateurs die minimaal € 25 per jaar doneren, ontvangen het blad gratis. Andere geïnteresseerden kunnen een los nummer bestellen tegen porto- en administratiekosten.

Klik hier om dit themanummer te bestellen.

Inhoud

  • Locked-insyndroom: gevangen in je eigen lichaam: Paul Trossèl wordt door een hersenstaminfarct getroffen. De nachtmerrie van hem en zijn zwangere vrouw Arianne en hun zoontje begint. Weken later wordt hij wakker. Hij kan niet meer bewegen, niet meer lopen, niet meer praten. Paul blijkt volledig verlamd, of ‘locked-in’. Lees het verhaal van Paul en zijn vrouw Arianne.
  • Hersenstichting steunt comaonderzoek: Als iemand na een hartstilstand in coma raakt, komen er allerlei vragen boven. Niet alleen over de behandeling en diagnose van de patiënt, maar ook voor familie en naasten. De Hersenstichting financiert verschillende projecten op het gebied van coma. We interviewden Dr. Jeannette Hofmeijer (neuroloog) en dr. Marianne Boenink (filosoof) die beiden onderzoek doen naar de vooruitzichten van mensen die na een hartstilstand in een coma belanden.
  • Passende zorg bij bewustzijnsstoornis: Patiënten die na een coma in een laagbewuste toestand terechtkomen, krijgen vaak niet de behandeling die ze nodig hebben. Samen met deskundigen uit het veld wil de Hersenstichting dit snel aanpakken. Willemijn van Erp, arts en onderzoeker aan het Radboudumc in Nijmegen en de Coma Science Group in Luik weet uit eigen onderzoek hoe belangrijk een juiste diagnose is. Zij vertelt in een interview aan de Hersenstichting over het belang van passende zorg voor mensen die na een coma een langdurige bewustzijnsstoornis (LBS) ontwikkelen.

  • ‘Bewustzijn is ongrijpbaar’: Is bewustzijn verbonden met de hersenen? Zo ja, hoe? En kun je bewustzijn in de hersenen aanwijzen? Psychiater en filosoof prof. Gerrit Glas van de Vrije Universiteit Amsterdam beantwoordt negen vragen over dit boeiende onderwerp in het interview met de Hersenstichting.
  • Toekomstdromen van wetenschappers: In elke editie van het HersenMagazine worden drie toekomstdromen van verschillende wetenschappers en hun onderzoeken vermeld. De toekomstdromen uit het HersenMagazine van augustus 2018 zijn van psychiater Gerrit Glas, neuroloog Jeannette Hofmeijer en filosoof Marianne Boenink.

Afdrukken E-mailadres

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.