Skip to main content

Wmo-abonnement positief voor de portemonnee

Wmo-abonnement positief voor de portemonnee

06.11.2017 | Algemeen nieuws | 2279 keer bekeken

Wmo-abonnement positief voor de portemonnee Om stapeling van eigen bijdragen te voorkomen, voert het kabinet vanaf 2019 een   landelijk abonnementstarief in voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Huishoudens die gebruik maken van Wmo-voorzieningen betalen vanaf dan 17,50 euro per vier weken. De eigen bijdragen komen zo los te staan van gebruik, inkomen, vermogen en samenstelling van het huishouden. ‘Dit is een prettige regeling voor mensen die veel zorg en ondersteuning nodig hebben vanuit de Wmo’, zegt Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66).

Huidige regeling leidt tot stapeling kosten

Als je ondersteuning krijgt via de Wet maatschappelijke ondersteuning, zoals bijvoorbeeld hulp bij het doen van het huishouden, vervoer in de regio of een maaltijdservice, betaal je voor iedere voorziening afzonderlijk een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald door de gemeente waar je woont. Zo kan het zijn dat in de ene gemeente een lagere eigen bijdrage wordt gevraagd voor dagbesteding dan in een andere . Door de huidige regeling van het betalen van een eigen bijdrage per voorziening stapelen de kosten zich op voor de zorgvrager. Vera Bergkamp: ‘De formerende partijen wilden graag een eigen bijdrage die in het hele land gelijk is. Daarnaast wilden we de stapeling van kosten aanpakken en iets doen aan de regeldruk en de regels vereenvoudigen voor cliënten.’

Lees verder op: https://www.supportbeurs.nl/nieuws/wmo-abonnement-positief-voor-de-portemonnee 

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 1354

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...