nah_logo2
Nah ontmoetingspunt Almere
Blijf niet altijd in je comfort zone.
Anders word je een vogel die niet durft te vliegen buiten de open kooi.
(Philip Arnold)

Doelstelling van onze vereniging

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

spandoek 222

Doelstelling van onze vereniging.

Het NAH ontmoetingspunt Almere is voor mensen die Niet Aangeboren Hersenletsel hebben als gevolg van bijvoorbeeld een beroerte (CVA), hersenkneuzing, hersentumor, hersenvliesontsteking, MS of ongeval.

Iedereen die leeft met Niet Aangeboren Hersenletsel en die op zoek is naar contact en herkenning is welkom, ook partners.

Wij bieden onze bijeenkomsten kosteloos aan, om het laagdrempelig te houden en omdat de getroffenen het vaak financieel niet breed hebben. Zij moeten vaak leven van een uitkering omdat zij niet meer kunnen werken. Vaak zijn ook de sociale contacten minder geworden omdat het niet duidelijk te zien is, wat mensen met NAH mankeren, vaak zie je helemaal niets aan ze maar hebben ze toch een handicap.

NAH ontmoetingspunt Almere is een plek waar mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) lotgenoten kunnen ontmoeten. Het is een omgeving waar je jezelf kunt zijn, zonder steeds uit te moeten leggen wat je hebt. Gezelligheid, ontspanning en ontmoeting staan voorop. Hiernaast stellen wij gezamenlijk in overleg met onze bezoekers elke maand een item vast en nodigen we hier een professional voor uit.

Wat wij zien is dat mensen die regelmatig op onze bijeenkomsten komen stabieler en zelfstandiger in het leven staan, waardoor zij minder afhankelijk zijn van hulp van partners en familieleden.

Dit komt onder andere door tips die zij krijgen van lotgenoten en verwijzing naar de diverse hulpinstanties.

Bij een CVA knapt een bloedvat in de hersenen (hersenbloeding) of raakt het verstopt (herseninfarct. In beide gevallen wordt de toevoer van bloed naar de hersenen verstoord. Daardoor krijgt het getroffen gedeelte van de hersenen te weinig zuurstof en raakt het beschadigd. Elk jaar worden in Nederland 41.000 mensen voor de eerste keer door een beroerte getroffen. Een herseninfarct komt het meest voor in circa 80% van de gevallen gaat het om een verstopping in de bloedvaten door een propje, dichtslibbing of een combinatie daarvan.

In Almere worden er dus naar schatting tegen de 900 mensen per jaar getroffen door een cva.

Afdrukken E-mail