Skip to main content

Boeken, publicaties en bloggs

Wat een drukte terwijl er niets te doen is

Gelezen op Hersenstichting.nl

Wat een drukteWat een drukte terwijl er niets te doen is

In maart 2020 hield minister-president Rutte een historische persconferentie over de maatregelen van COVID-19 waardoor de meeste mensen thuis kwamen te zitten. Zo ook studenten Verpleegkunde die hierdoor geen stage konden lopen. En wat betekende deze tijd en de anderhalvemetersamenleving voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)? Vanuit deze situatie ontstond het idee verhalen te verzamelen door studenten over de impact van corona op het dagelijkse leven van mensen met NAH. Door creatieve samenwerking tussen de Hersenstichting, de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Windesheim, het NAH-kennisnetwerk en vele enthousiaste deelnemers is een mooi palet aan verhalen ontstaan. 

Oproep 

In het voorjaar 2020 konden mensen met NAH zich opgeven voor een interview door middel van een oproep van Windesheim Flevoland en Hersenstichting. Daarna volgde een (beeld)belafspraak voor een één-op-één gesprek door een student Verpleegkunde. Het wederzijdse contact werd erg positief bevonden. De studenten van Windesheim locatie Almere hebben veel geleerd over interviewtechnieken, luisteren, schrijven, maar bovenal over het leven van mensen met hersenletsel en de impact ervan. Zij konden op deze manier toch hun stage een waardevolle invulling geven. Zo werd voorkomen dat de opleiding tot stilstand kwam. Uit deze gesprekken is een mooie verhalenbundel ontstaan. 

“Wat is het ontzettend goed op papier gezet! Ze heeft duidelijk ECHT geluisterd. Wat fijn, dat is een prachtige eigenschap voor een toekomstige zorgtopper!” (respondent) 

Levenslange lockdown 

Het boekje kreeg de naam ‘Wat een drukte terwijl er niks te doen is’ en beschrijft het gevoel van vele deelnemers. Het geeft een kijkje in het leven van mensen met NAH in coronatijd. Tussen de verhalen zijn vele verschillen, iedereen heeft een uniek verhaal en beleeft het anders, maar er zijn ook overeenkomsten. Bijvoorbeeld op het gebied van het leven met overprikkeling door meer onrust omdat partner, kinderen en buren ineens de hele dag thuis zijn of door het verschrikkelijk vermoeiende beeldbellen. De impact van het wegvallen van structuur en de behoefte aan ritme worden ook beschreven. Sommige mensen vergelijken hun leven met hersenletsel zelfs als een levenslange lockdown. Angst of het wegvallen van behandeling zijn ook veelvuldig genoemde thema’s, maar positieve geluiden zijn er ook. Bijvoorbeeld dat het thuiswerken voor een betere balans zorgt en dat de anderhalvemetermaatregel ook soms als prettig wordt ervaren. 

Begrip en erkenning 

In Nederland leven volgens het RIVM 645.900 mensen met de gevolgen van hersenletsel, door bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. De Hersenstichting vindt het belangrijk dat er meer begrip en erkenning komt voor mensen met een hersenaandoening, zoals NAH, en de impact van de zichtbare, maar vooral ook onzichtbare gevolgen op hun leven en van naasten. Daarom heeft zij bijgedragen aan de totstandkoming van dit boekje.  

 

“Dit gevoel is best dubbel. Aan de ene kant hoor ik mensen roepen dat ze nu helemaal niks kunnen doen door de lockdown en dat ze alleen maar thuis moeten zitten. Dan denk ik: ’Ja joh, dat is al 4,5 jaar mijn leven met hersenletsel!’.”  

Gratis verkrijgbaar 

Nieuwsgierig naar alle mooie verhalen? Bekijk hier het (gratis) boekje online.  

Wilt u het boekje toch liever per post ontvangen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw postgegevens (beperkte gratis oplage, op=op).

Download hier de poster van de verhalenbundel

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 1473

Afbeelding sparen

Vragen en antwoorden Vomar Club is Koning sparen

Hieronder vind je vast het antwoord op jouw vraag over Vomar Club is Koning sparen. Zo niet? Neem dan contact op met onze klantenservice via het contactformulier..

De Clubcode van NAH Ontmoetingspunt Almere is: NAALM2021

Voor spaarders

Wat is Club is Koning sparen?

Door simpelweg boodschappen bij Vomar te doen en bij het afrekenen je Klant-is-Koning kaart te scannen, kun je de clubkas van jouw club spekken. Vomar keert, over het totaal bestede bedrag aan boodschappen van alle leden die voor de club sparen, elk kwartaal 0,5% uit aan de club.

Om te kunnen sparen heb je een geregistreerde Klant-is-Koning kaart nodig. Deze is verkrijgbaar in onze winkels of in de Vomar-app, zie voor meer informatie www.vomar.nl/kik. Je kunt tijdens het registreren van je kaart of later in je account je KIK-kaart koppelen aan een club met een unieke clubcode die je bij je club kunt opvragen. De club waar je voor wilt sparen moet zijn ingeschreven bij Club-is-Koning sparen. Dit kun je navragen bij het bestuur of de penningmeester van jouw club. Of kijk hier in het overzicht van deelnemende clubs of die van jou erbij staat.

Hoe kan ik mijn club steunen met mijn Klant-is-Koning kaart?

Heb je al een Klant-is-Koning kaart? Dan kun je in je eigen online Klant-is-Koning kaart omgeving je kaart koppelen aan de club waar je voor wilt sparen. Om je Klant-is-Koning kaart te koppelen aan de juiste club heb je de unieke Clubcode nodig. Deze code kun je opvragen bij het bestuur of de penningmeester van jouw club. Grote kans dat de clubcode ook op de website staat van jouw club. Als je Klant-is-Koning kaart is gekoppeld, kun je direct starten met het spekken van de clubkas door simpelweg boodschappen te doen bij Vomar.

Heb je nog geen Klant-is-Koning kaart? Dan kun je een kaart in één van onze winkels halen of in de Vomar-app een digitale kaart aanmaken. Bij het aanmelden van jouw Klant-is-Koning kaart kun je de kaart dan ook direct koppelen aan jouw club met de unieke Clubcode.

Club is Koning sparen
Met je Klant-is-Koning kaart kun je eenvoudig en geheel kosteloos ook jouw club steunen. Dit doe je door jouw kaart aan de club te koppelen. Daarna hoef je alleen maar je kaart bij het afrekenen van je boodschappen te scannen bij de kassa. Wij houden automatisch bij hoeveel boodschappen alle sparende leden doen. Dit is tijdens het afrekenen dus geen keuze voor jou als klant (kooppunten sparen is wel altijd een keuze). Na het scannen van je kaart spaar je automatisch mee. Je kunt daarnaast ook nog kooppunten voor jezelf kopen, maar dit hoeft dus niet.

3. Kost Club is Koning sparen mij iets?

Nee, het kost je niets. Je hoeft alleen je Klant-is-Koning kaart te scannen bij het afrekenen. Zo kan Vomar bijhouden hoeveel boodschappen er zijn gedaan en op basis daarvan het bedrag overmaken aan de club. Dit bedrag is 0,5% van het totaal bestede bedrag aan boodschappen van alle sparende leden. Vomar Voordeelmarkt maakt dit bedrag dus over aan de club. Hoe meer leden sparen en ook boodschappen doen bij Vomar, hoe meer de clubkas gespekt wordt.

Hoe weet ik of mijn club meedoet aan Club is Koning sparen?

Je kunt je Klant-is-Koning kaart alleen aan jouw club koppelen als deze ook staat ingeschreven bij Club is Koning sparen. Je kunt dit bij het bestuur of de penningmeester van jouw club navragen. Of kijk hier in het overzicht of jouw club erbij staat en deelneemt. Grote kans dat de clubcode ook op de website staat van jouw club of op een poster staat in de kantine. Als jouw club is ingeschreven dan is er een unieke Clubcode waarmee je jouw Klant-is-Koning kaart kunt koppelen aan de club.
Geeft het bestuur of de penningmeester aan dat jouw club nog niet meedoet met Club is Koning sparen, dan kan de club zich wel inschrijven. Alleen iemand uit het bestuur of de penningmeester kan dat doen door de club aan te melden via 
dit formulier.

Ik wil graag stoppen met sparen voor mijn club, hoe doe ik dat?

In je eigen online Klant-is-Koning kaart omgeving kun je zelf eenvoudig de koppeling van je Klant-is-Koning kaart met de club ongedaan maken. Als je bent ingelogd, zie je rechtsboven je eigen gegevens, de gegevens van de club staan. Hier staat een knop bij met de tekst: Stoppen met Club is Koning sparen. Door hier op te klikken wordt de koppeling met de club opgeheven en spaar je per direct niet meer mee voor deze club. Over alle boodschappen die je tot het moment van uitschrijven hebt gedaan ontvangt de club nog 0,5%. Heb je de koppeling opgeheven, maar wilde je toch blijven sparen? Je kunt simpelweg de club dan weer opnieuw koppelen met de unieke Clubcode.

Kan ik voor meerdere clubs tegelijk sparen?

Je kunt maximaal één club koppelen aan de Klant-is-Koning kaart en dus voor één club tegelijk sparen. Je kunt wel eenvoudig wisselen van club door je kaart te ontkoppelen van de ene club en weer te koppelen aan de andere club. Zo kun je halverwege het jaar bijvoorbeeld wisselen van club en zo voor twee clubs per jaar sparen.

Weet mijn club dat ik meespaar met Club is Koning sparen?

Nee, de club kan alleen zien hoeveel kaarten er aan de club zijn gekoppeld en wat de tussenstand is van het totaal gespaarde bedrag in de lopende periode. Er zijn dus geen gekoppelde kaartnummers of gegevens van spaarders voor de club inzichtelijk.

Kan ik zien hoeveel er voor mijn club gespaard is?

Je kunt op dit moment nog niet zien hoeveel er gespaard is voor de club.
Met het deelnemen aan Club-is-Koning sparen ga je ermee akkoord dat Vomar je op de hoogte mag houden over het gespaarde bedrag en eventueel nieuws rondom Club-is-Koning sparen. We laten je ieder kwartaal weten welk bedrag er is overgemaakt aan de club via een e-mail. Hierbij worden altijd alleen maar totaalbedragen genoemd en is dit nooit te herleiden naar individuele spaarders.  

Ik spaarde al vóór september 2021 voor mijn club. Wat verandert er voor mij?

Dan verandert er niets voor je: je spaart nog steeds automatisch mee. Nieuw is dat je in de Vomar-app je kaart in je account ook eenvoudig kunt ontkoppelen en koppelen aan een club (voor als je mogelijk voor een andere club wil sparen). Als je club een account aanmaakt kunnen ook leden die nog niet spaarde voor de club nu hun kaart koppelen en meesparen.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...