nah_logo3.png
nah_logo3.png

Soms kun je niets doen.

Laat het regenen, accepteer het en wacht tot de zon weer gaat schijnen.

Online cursus Hersencoach

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Online cursus HersenCoach helpt mensen om hersenen gezond te houden

De Hersenstichting lanceert in de Brain Awareness Week (16 tot en met 22 maart) de online HersenCoach, een e-mailcursus over hersengezondheid. Het doel is kennis vergroten en gezond gedrag stimuleren.

Deelnemers krijgen gedurende zeven weken e-mails met tips en activiteiten om te werken aan gezonde hersenen. Elke e-mail behandelt een andere leefstijlfactor, met een wetenschappelijk onderbouwde uitleg over de werking van de hersenen en de invloed van bijvoorbeeld slaap, beweging en voeding. Met tips en coaching van experts verbeteren de deelnemers dankzij kleine leefstijlaanpassingen hun hersengezondheid.

Enkele experts die meedoen, zijn neuropsycholoog Erik Scherder, slaapexpert Eus van Someren, psychiater Christiaan Vinkers en neuropsycholoog Martin van Boxtel. Deelnemers kunnen zich via de website van de Hersenstichting aanmelden.

Meer kennis over hersenen is hard nodig

Het blijkt dat veel Nederlanders niet altijd de juiste kennis hebben over de werking van de hersenen en het gezond houden hiervan. Zo denkt 56% onterecht dat we slechts 10% procent van onze hersenen gebruiken, weet bijna de helft van de Nederlanders niet hoe belangrijk slaap is voor het brein en denkt bijna 60% dat je op oudere leeftijd het geheugen niet meer kunt verbeteren. Dit blijkt uit onderzoek van de Hersenstichting, uitgevoerd door DirectResearch, onder 1.000 Nederlanders.

Nieuwe uitdagingen

Alvast wat tips voor een gezond brein? Koko Beers, woordvoerder bij de Hersenstichting: “Het is belangrijk om mentale uitdagingen in je leven in te bouwen om je hersenen zo gezond mogelijk te houden. Probeer altijd nieuwe activiteiten op je werk en in het dagelijks leven te vinden. Daarmee vertraag je, op latere leeftijd, de eerste symptomen van geheugenverlies.” Hersenexperts bespreken dit soort tips en vele andere in de online HersenCoach. Aanmelden voor deze emailcursus kan rechtstreeks via www.hersenstichting.nl/hersencoach.

Lees hier meer op de website van de Hersenstichting.

Afdrukken

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com:

SponsorKliks | Gratis sponsoren!