nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere
  Liefde trekt liefde aan. Positiviteit zorgt voor meer positiviteit.

Ontvangen van, voor positiviteit.nl

Dubbelzien en de relatie met hersenletsel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dubbelzien en de relatie met hersenletsel

Geschreven door: Marjolijn Dekker

Geplaatst op: 13 juni 2017


Dubbelzien

De meeste mensen zien één helder beeld bij het openen van beide ogen. Daar hoef je niets voor te doen. Onze hersenen regelen dat in samenwerking met de ogen. Over het algemeen werkt alles goed samen en zijn er dus geen problemen met het zicht. Helaas kan er iets mis gaan waardoor je dubbele beelden kan zien. Dubbelzien (diplopie) is een aandoening waarbij je twee beelden tegelijk ziet. Er zijn twee soorten dubbelzien. Dubbelzien kan optreden als met beide ogen gekeken wordt (binoculaire diplopie), maar dubbelzien met één oog (monoculaire diplopie) bestaat ook. Spontaan dubbelzien is vaak een signaal van een gevaarlijke levensbedreigende aandoening. Hier is met spoed medisch ingrijpen vereist. Wat zijn de oorzaken van dubbelzien?

Dubbelzien kan tijdelijk zijn. Meestal is het dan een gevolg van een val op het hoofd. Ook kan een beroerte (TIA, hersenbloeding of herseninfarct) gepaard gaan met dubbelzien aan één oog. Visuele problematiek is één van de kenmerken van niet aangeboren hersenletsel. Te veel alcohol drinken en het gebruik van bepaalde medicijnen of drugs kunnen ook tijdelijk dubbelzien tot gevolg hebben. De dubbele beelden kunnen.

Lees verder op: https://www.verdermethersenletsel.nl/t/dubbelzien-en-de-relatie-met-hersenletsel

 

Afdrukken E-mailadres

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.