Skip to main content

Infolijn van de Hersenstichting.

HersenstichtingInfolijn van de Hersenstichting.

Patiënten, hun familie en overige geïnteresseerden kunnen hun vragen over de hersenen en hersenaandoeningen stellen aan de Infolijn van de Hersenstichting.

De Infolijn is iedere werkdag bereikbaar van 9.30 tot 12.00 uur, via 070-209 22 22. Buiten deze tijden kunt u uw vraag stellen via het contactformulier of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee weken te beantwoorden.

Waarvoor kunt u wel/niet terecht bij de Infolijn?

U kunt bij ons terecht voor algemene vragen over allerlei hersenaandoeningen, zoals over symptomen, behandeling, lotgenotencontact, etc. Wij hebben echter geen artsen en/of behandelaars in dienst en kunnen u dus ook geen persoonlijk medisch advies geven of een diagnose stellen. Hiervoor verwijzen wij u naar uw huisarts en/of behandelend specialist.

Mochten wij zelf geen antwoord hebben op uw vraag, dan zullen wij zo nodig ons netwerk van deskundigen inschakelen. In dit laatste geval kan de beantwoording van uw vraag langer op zich laten wachten. Wij zullen u hier dan over berichten.

Acute situaties

Bij acute, levensbedreigende situaties moet u altijd direct 112 bellen.

 

Geestelijke nood

Zit u in geestelijke nood of heeft u of iemand in uw omgeving suïcidale gedachten, bel dan 0900-0113 of kijk op de website www.113online.nl. Hier zijn 24 uur per dag getrainde vrijwilligers bereikbaar die een luisterend oor kunnen bieden en u informatie kunnen geven over persoonlijke hulp.

Informatie over hersenaandoeningen

Op onze website kunt u veel informatie vinden over de hersenen en hersenaandoeningen. Op de pagina over een hersenaandoening wordt, waar mogelijk, verwezen naar relevant voorlichtingsmateriaal, patiëntenverenigingen of andere websites met informatie over de betreffende aandoening. Staat de informatie die u zoekt niet op deze pagina? Legt u dan uw vraag voor aan de Infolijn.

Webwinkel

In de webwinkel van de Hersenstichting zijn verschillende folders en brochures over hersenen en hersenaandoeningen te bestellen of gratis te downloaden. In het bijzonder de vijf zorgwijzers geven veel praktische tips over het omgaan met de gevolgen van hersenaandoeningen: gedragsveranderingen, vermoeidheid, geheugen, partners of hersenaandoeningen en seksualiteit.

Second opinion

Bent u niet tevreden over uw behandeling of wilt u dat een andere, onafhankelijke behandelaar met een frisse blik naar uw situatie kijkt, denk dan eens over de mogelijkheid van een second opinion. U heeft hier wel een verwijsbrief voor nodig. Voor informatie over second opinion: www.npcf.nl. Onderaan die pagina kunt u een uitgebreide brochure downloaden.

Lotgenotencontact

Voor het uitwisselen van ervaringen en praktische tips kunt u terecht bij een van de verschillende patiëntenverenigingen. Op deze pagina vindt u een overzicht van patiëntenverenigingen in Nederland op het gebied van hersenletsel en hersenaandoeningen. Ze organiseren vaak bijeenkomsten voor lotgenotencontact, maar u kunt er ook praktische vragen stellen.

Hersenletselteams

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), familieleden en hulpverleners kunnen hun individuele vragen voorleggen aan een regionaal advies- en informatiepunt (coördinatiepunt NAH of hersenletselteam).

Het regionaal advies- en informatiepunt werkt nauw samen met zorgorganisaties in de regio en kan u daardoor goed adviseren over de mogelijkheden die er zijn.

U kunt er tevens terecht voor een individueel advies over diagnose, behandeling, wonen, begeleiding, en andere vormen van hulpverlening. Het advies wordt uitgebracht door een hersenletselteam, waarin meerdere disciplines zitting hebben - onder andere revalidatieartsen, neuropsychologen, psychiaters en maatschappelijk werkers.
Het aanvragen van een advies gebeurt telefonisch of per e-mail; er zijn geen kosten aan verbonden. 

Ga naar www.hersenletselteams.nl voor het meest recente overzicht van adressen en telefoonnummers.

Veelgestelde vragen

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen aan de Hersenstichting.

Gerelateerde links

Op deze pagina vindt u een overzicht van relevante en interessante websites en organisaties voor mensen met een hersenaandoening en hun omgeving.

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 232

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...