Skip to main content

CVA en Chemo therapie

CVA en Chemo therapie

Wie een CVA heeft gehad, krijgt later vaak "restverschijnselen" zoals o.a. vermoeidheid, uitval, zenuwpijnen etc. Wie een chemo kuur krijgt ter bestrijding van kanker heeft daarbij ook bijverschijnselen. Wat blijkt nu? Een aantal van die bijverschijnselen zijn hetzelfde hoewel de oorzaak natuurlijk een andere is. Wat er dan gebeurt is dat deze bijverschijnselen elkaar versterken. Dit is bij mijn vrouw Klaske ook het geval, zeker bij de zenuwpijnen in de armen, handen en benen.

Nu krijg je na een chemo behandeling extra medicijnen tegen deze verschijnselen. Maar die zijn gebaseerd op patiënten die geen CVA hebben gehad. Als dat wel het geval is, zijn die medicijnen niet voldoende. Blij Klaske was dat dus het zo: het werd te heftig. Op het spreekuur bij de behandelende arts hebben we dit besproken. Hij heeft extra zware medicijnen voorgeschreven, die ook in geval van epilepsie worden gebruikt. Nadeel is wel dat deze medicijnen pas na 14 dagen gebruik echt beginnen te werken.

Wie dus een CVA heeft gehad en voor de eerste bespreking bij de chemo arts komt, moet dit dus melden! Dan kan de arts er meteen rekening mee houden en ze z.s.m. voorschrijven. Dit voorkomt dat je eerst een week teveel pijn hebt en dan nog eens twee weken moet wachten voordat ze werken.

Als je iemand kent die een CVA heeft gehad en aan de chemo moet, geef dit dan door!

Gelezen op: https://www.facebook.com/hersenletsel.netwerk

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 5459

VriendenloterijWij zijn sinds kort als goed doel aangesloten bij de Vriendenloterij.
Je kan met je Vriendenloterij loten NAH Ontmoetingspunt steunen.
De vereniging krijgt dan elke maand 40% van elk meespelend lot.
Natuurlijk kan je een nieuw lot kopen en daar aangeven dat je NAH Ontmoetingspunt Almere wil steunen maar het kan ook voor bestaande loten
Je kan dit voor je bestaande lot heel makkelijk regelen met de live chat.
Klik daarvoor op onderstaande link.
https://www.vriendenloterij.nl/open-chat

Geef dan eerst je postcode en huisnummer.
Stel de vraag bijvoorbeeld zo.
Ik wil met mijn bestaande lot onze vereniging steunen, hoe doe ik dat?
En daarna kan je aangeven dat je met je loten NAH Ontmoetingspunt wil steunen.

Liever telefonisch contact met de Vriendenloterij?
Wij staan voor u klaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.30 uur en 16.00 uur. Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 088 - 020 1020.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...