nah_logo3.png
nah_logo3.png

Doelstelling van onze vereniging

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het NAH ontmoetingspunt Almere is bedoeld voor mensen die Niet Aangeboren Hersenletsel hebben als gevolg van bijvoorbeeld een beroerte (CVA), hersenkneuzing, hersentumor, hersenvliesontsteking, MS of ongeval. Iedereen die leeft met Niet Aangeboren Hersenletsel en die op zoek is naar contact en herkenning is welkom, ook partners.

 
Wij bieden onze bijeenkomsten kosteloos aan, om het laagdrempelig te houden en omdat de getroffenen het vaak financieel niet breed hebben. Zij moeten vaak leven van een uitkering omdat zij niet meer kunnen werken. Vaak zijn ook de sociale contacten minder geworden omdat het niet duidelijk te zien is, wat mensen met NAH mankeren, vaak zie je helemaal niets aan ze maar hebben ze toch een handicap.
 
NAH ontmoetingspunt Almere is een plek waar mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) anderen kunnen ontmoeten. Het is een omgeving waar je jezelf kunt zijn, zonder steeds uit te moeten leggen wat je hebt. Gezelligheid, ontspanning en ontmoeting staan voorop. Hiernaast stellen wij gezamenlijk in overleg met onze bezoekers elke maand een item vast en nodigen we hier een professional voor uit. Wij streven naar een gevarieerd programma en willen een grote doelgroep bereiken.
 
Wat wij zien is dat mensen die regelmatig op onze bijeenkomsten komen stabieler en zelfstandiger in het leven staan, waardoor zij minder afhankelijk zijn van hulp van partners en familieleden. Dit komt onder andere door tips die zij krijgen van lotgenoten en verwijzing naar de diverse hulpinstanties.

Afdrukken