nah_logo2
Nah ontmoetingspunt Almere
Loslaten is niet het einde van de wereld. Het is het begin van een nieuw leven.

Ik heb een hulpmiddel nodig, wordt dit vergoed?

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ik heb een hulpmiddel nodig, wordt dit vergoed?


Vergoedingen hulpmiddelen

Je hebt tijdelijk of voor langere tijd een hulpmiddel nodig. Hoe weet je of dat hulpmiddel wordt vergoed of dat je het zelf betaalt? Bij wie moet je zijn om een vergoeding aan te vragen? En is het wel altijd verstandig om een vergoeding aan te vragen of kan je het beter helemaal zelf regelen? 

Er is het laatste jaar veel veranderd rondom de vergoedingen van hulpmiddelen. Steeds meer hulpmiddelen betaal je zelf. Veel kleine hulpmiddelen die jou het huishouden makkelijker maken, worden bijvoorbeeld niet vergoed. Ook eenvoudige loophulpmiddelen zoals krukken en een rollator betaal je vaak grotendeels of helemaal zelf.

Andere hulpmiddelen die jij nodig hebt om te revalideren of om zelfstandig te kunnen wonen, worden vaak wel vergoed. Dat betekent niet dat we je adviseren altijd je hulpmiddel aan te vragen. Het voordeel van zelf aanschaffen en betalen is dat je zelf kunt kiezen en je hoeft niet te wachten op een goedkeuring van instanties. Natuurlijk is het wel fijn zijn als een hulpmiddel wordt vergoed, daarom hieronder een overzicht van de vergoedingsmogelijkheden.

Lees verder op Scouters.nl

Afdrukken E-mail