nah_logo3.png
nah_logo3.png
Waarom zou alles altijd maar moeten lukken en een geweldige dag moeten zijn?

 

(Jet van Nieuwkerk in Women's Health)

Wooncoach voor senioren met verhuiswens 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Gelezen in Almere deze week.

Wooncoach voor senioren met verhuiswens   

Sinds 1 oktober zijn er drie wooncoaches actief in Almere. Zij informeren 55-plussers met een verhuiswens persoonlijk en laagdrempelig  over de mogelijkheden om levensloopbestendig te wonen. Dit bevordert de doorstroming op de krappe woningmarkt én helpt senioren om op tijd na te denken over een geschikte woning voor de oude dag.

 

Tot nog toe was er namens woningcorporaties de Alliantie en Ymere al één wooncoach actief in Almere Haven. Woningcorporatie Goede Stede had een aanspreekpunt voor senioren met een verhuiswens. De werkwijze van de wooncoach bleek succesvol. Daarom hebben gemeente en corporaties met elkaar afgesproken dat de wooncoach voor heel Almere beschikbaar moet zijn. Per 1 oktober bieden de Alliantie, Ymere en Goede Stede alle drie een wooncoach aan voor 55-plussers.

Adviseren

De wooncoach kan adviseren, woonvragen van senioren beantwoorden en zo nodig doorverwijzen bij een woonprobleem. Het kan bijvoorbeeld zijn dat ouderen moeite krijgen met traplopen of een tuin onderhouden. Maar ook opzien tegen een verhuizing. De wooncoach kan informeren over diverse (verhuis)regelingen. Zo kan het makkelijker worden om te verhuizen. Soms is verhuizen niet nodig en kunnen mensen met een paar kleine aanpassingen in hun huis blijven wonen. Ook hier kan de wooncoach doorverwijzen naar de juiste instantie. De wooncoach helpt zo bij het langer zelfstandig wonen én bevordert het vrijkomen van woningen voor anderen. Op de website goud.almere.nl/wonen is meer informatie te vinden over de wooncoach.

Afdrukken

Info NAH Ontmoetingspunt Almere

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

       Nooit alleen  

Wie zijn wij en wat wij doen.

Het NAH ontmoetingspunt Almere is een vereniging bedoeld voor mensen die Niet Aangeboren Hersenletsel hebben als gevolg van bijvoorbeeld een beroerte (CVA), hersenkneuzing, hersentumor, MS, hersenvliesontsteking of ongeval.

Iedereen die leeft met Niet Aangeboren Hersenletsel en die op zoek is naar contact en herkenning is welkom, ook partners.

Wij bieden onze bijeenkomsten kosteloos aan, om het laagdrempelig te houden en omdat de getroffenen het vaak financieel niet breed hebben. Zij moeten vaak leven van een uitkering omdat zij niet meer kunnen werken. Vaak zijn ook de sociale contacten minder geworden omdat het niet duidelijk te zien is, wat mensen met NAH mankeren, vaak zie je helemaal niets aan ze maar hebben ze toch hebben zij een handicap.

NAH ontmoetingspunt Almere is een plek waar mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) anderen kunnen ontmoeten. Het is een omgeving waar zij zichzelf kunnen zijn, zonder steeds uit te moeten leggen wat je hebt. Gezelligheid, ontspanning en ontmoeting staan voorop. Hiernaast stellen wij gezamenlijk in overleg met onze bezoekers elke maand een item vast, maar het kan ook gewoon een middag voor lotgenotencontact zijn.

Bij een CVA knapt een bloedvat in de hersenen (hersenbloeding) of raakt het verstopt (herseninfarct. In beide gevallen wordt de toevoer van bloed naar de hersenen verstoord. Daardoor krijgt het getroffen gedeelte van de hersenen te weinig zuurstof en raakt het beschadigd. Elk jaar worden in Nederland 41.000 mensen voor de eerste keer door een beroerte getroffen. Een herseninfarct komt het meest voor in circa 80% van de gevallen gaat het om een verstopping in de bloedvaten door een propje, dichtslibbing of een combinatie daarvan.

In Flevoland worden er dus naar schatting tegen de 1000 mensen per jaar getroffen door een cva.

Email:

Website: http://www.nahontmoetingspuntalmere.nl/

Afdrukken

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Klik hier voor meer informatie.