nah_logo2
Nah ontmoetingspunt Almere
Veroordeel niets en je zult gelukkig zijn.
Vergeef en je zult gelukkiger zijn.
Heb lief en je zult het gelukkigst zijn.

(Sri Chinmoy)

'Onbeperkt aan de Slag': ondersteuning bij het zoeken naar werk

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

'Onbeperkt aan de Slag': ondersteuning bij het zoeken naar werk

14-08-2017 -  'Onbeperkt aan de Slag' bestaat sinds 2014 en brengt werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers met elkaar in contact. Tot nu toe zijn er 750 mensen met een beperking geplaatst bij een werkgever. 

Onbeperkt aan de Slag is een sociale onderneming zonder winstoogmerk. Het bestuur houdt toezicht op de onderneming. Hester Rippen (e-mail) zit namens Ieder(in) in het bestuur. Ze vertegenwoordigt de werkzoekenden met een beperking.

Onbeperkt aan de Slag

Mensen met een beperking kunnen via 'Onbeperkt aan de Slag' werk zoeken door een profiel aan te maken. Daarin geef je aan wie je bent, wat je zoekt en wat je nodig hebt. Aan de andere kant zijn er de werkgevers. Deze werkgevers staan open staan voor mensen met een beperking en sluiten zich aan bij dit online platform. Zowel kleine werkgevers als 60 prominente werkgevers zetten er hun vacature online. Hester Rippen (ervaringsdeskundige en bestuurslid van beperking aan de Slag) weet uit eigen ervaring dat het erg frustrerend kan zijn om als arbeidsgehandicapte begeleid te worden op de arbeidsmarkt. Ze liep tegen allerlei blokkades op, zoals formele vragenlijstjes, weinig aandacht voor wat ze wil en kan en het UVW kan afraden om überhaupt te gaan werken.

Lees verder op Kennisplein gehandicapten.

Afdrukken E-mail

De belastingaangifte 2016 komt er aan.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Soga groot logo

 

 Gratis spreekuur over belastingaangifte 2016 in Nieuwe Bibliotheek Almere


De belastingaangifte 2016 komt er aan.

Dit is voor sommige mensen ingewikkeld.
Heeft u vragen over de aangifte van de inkomstenbelasting of wilt u een toeslag aanvragen en weet u niet precies hoe dat werkt?

In maart (2, 9, 16, 23, en 30 maart) en april (6, 13, en 20 april) is er op donderdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur een gratis inloopspreekuur Belastingaangifte 2016 in de Nieuwe Bibliotheek in het centrum van Almere-stad 

Zorgkosten terug via de belasting 

Er zijn nog steeds aftrekposten voor mensen met een beperking en/of chronische ziekte. 

Heeft u aantoonbaar veel uitgave voor zorg, hulpmiddelen en voorzieningen?

Dan kunt u die vrijwel zeker aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting 2016  Ook voor deze vragen kunt u hier terecht

 

Heeft u hulp nodig bij het invullen?

Vindt u het moeilijk om de belastingaangifte zelf in te vullen, en heeft u daar hulp bij nodig, dan kunt u tijdens het inloopspreekuur ook een afspraak maken met iemand die u daarbij bij kan helpen.

Afdrukken E-mail