Skip to main content

Twijfels over Participatiewet nemen toe

Werk en inkomenTwijfels over Participatiewet nemen toe

 

Steeds meer mensen twijfelen aan de werking van de Participatiewet en de Banenafspraak. De nieuwe regelingen sluiten grote groepen mensen met een arbeidsbeperking uit. In plaats van meer maken zij minder kans op het vinden van een baan. Ook Tweede Kamerleden zetten inmiddels vraagtekens bij de banenafspraak.  

 

Onderzoek Wat werkt en wat werkt niet

Uit onderzoek van Ieder(in), NPCF en LPGGZ blijkt overigens dat mensen met een beperking aan het werk krijgen of houden, simpeler is dan wordt gedacht. Een goede sociale werkomgeving en relatief eenvoudige aanpassingen van het werk, zijn de belangrijkste voorwaarden.

 

De feiten

43% noemt accepteren van de ziekte en ermee om kunnen gaan, de belangrijke voorwaarde om te kunnen blijven werken. Ook steun van leidinggevenden (42%), collega’s (28%) en naasten (22%) scoren hoog. Wie niet werkt, heeft naast steun vaak genoeg aan aangepaste werktijden (30%) en aanpassing van de werktaken (20%) om aan het werk te kunnen.

•Onderzoekrapport Wat werkt en wat werkt niet

 

In het nieuws over werk

Nieuwsuur

Eind oktober nodigt Nieuwsuur Illya Soffer, directeur van Ieder(in), uit om met staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma in debat te gaan over de participatiebanen.

Nieuwsuur - Wie gelooft er nog in de garantiebanen?

 

NPO Radio 1

Illya Soffer in gesprek met Aart van der Gaag die voor werkgeverorganisatie VNO-NCW zoekt naar arbeidgehandicapten.

Radio 1 – Werkgevers vinden geen arbeidsgehandicapten (gesprek start vanaf 40 minuten) http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-uren/2015-11-27/08:00

 

Verder lezen op de website 

Arbeidsdeelname van mensen met een beperking onnodig laag

Steeds meer twijfels over de Participatiewet

Werkgevers kunnen niet genoeg gehandicapten vinden

 

Gelezen op de website van Iederin.

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 352

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...