Skip to main content

Ongehinderd: ervaar een handicap op de dag van de toegankelijkheid

ToegangkelijkheidOngehinderd: ervaar een handicap op de dag van de toegankelijkheid

 

Woensdagmiddag 3 oktober gaan landelijk honderden mensen met en zonder beperking op pad om locaties te testen op toegankelijkheid. Denk hierbij aan restaurants, winkels en vrije tijdslocaties, maar ook openbare locaties zoals de bibliotheek. Zo ook in Almere. Vanaf 12.45 uur is iedereen welkom bij Cafe op 2 tegenover het stadhuis voor de gezamenlijke aftrap met wethouder Jerzy Soetekouw.

Doel van de dag is om op een leuke manier meer bewustwording te creëren over toegankelijkheid in Almere. Tijdens de Ongehinderd Testdag worden inwoners van Almere gevraagd om de toegankelijkheid van locaties in kaart te brengen. Dit kan heel eenvoudig door een beoordeling te plaatsen in de Ongehinderd app. Gemakkelijk te downloaden voor mobiel. Iedereen, met of zonder beperking, mag meedoen!

Programma in Almere

Vanaf 12.45 uur is iedereen welkom in Café op 2. Om 13.00 uur is de uitzending vanuit Zeist van de landelijke kick-off van de Ongehinderd Testdag met Minister Ollongren, Otwin van Dijk (burgemeester Oude IJsselstreek). De aftrap is op scherm te volgen in Café op 2. Vervolgens kan iedereen de toegankelijkheid van Almere gaan beoordelen tot de gezamenlijke afsluiting om 15.30 uur. Vanuit Café op 2 zal er om 14.30 uur een rondleiding gestart worden naar de nieuwe bibliotheek. De bibliotheek doet veel voor mensen met een beperking.

Naast het testen van locaties in Almere kunt zichzelf ook een handicap aanmeten. Hiervoor zijn diverse organisaties uitgenodigd. U kunt ervaren hoe het is als u blind bent, moeilijk kunt praten of doof bent. Ook zal de Floriade aanwezig zijn met een uitleg over hoe zij de komende Floriade toegankelijk willen maken voor iedereen. De meest inclusieve Floriade tot nu toe. Deze middag wordt georganiseerd door VIP. De samenwerkende organisaties in Almere rond personen met een beperking.

Ongehinderd app

Ruim 10% van de Nederlanders hebben een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij willen ook zonder drempels op pad kunnen gaan. Ongehinderd brengt samen met Gemeenten en lokale belangenorganisaties de toegankelijkheid van locaties door heel Nederland in kaart. Deze informatie wordt gepresenteerd in de landelijke Ongehinderd app, zodat inwoners en bezoekers met een beperking precies weten waar ze goed terecht kunnen. De Ongehinderd app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store of via app.ongehinderd.nl.

Voor meer vragen over 3 oktober kunt u contact opnemen met Marcel Kolder

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel 0616468441

Meer informatie over Ongehinderd en de Ongehinderd app kunt u vinden op:

www.app.ongehinderd.nl

www.ongehinderd.nl

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 1004

VriendenloterijWij zijn sinds kort als goed doel aangesloten bij de Vriendenloterij.
Je kan met je Vriendenloterij loten NAH Ontmoetingspunt steunen.
De vereniging krijgt dan elke maand 40% van elk meespelend lot.
Natuurlijk kan je een nieuw lot kopen en daar aangeven dat je NAH Ontmoetingspunt Almere wil steunen maar het kan ook voor bestaande loten
Je kan dit voor je bestaande lot heel makkelijk regelen met de live chat.
Klik daarvoor op onderstaande link.
https://www.vriendenloterij.nl/open-chat

Geef dan eerst je postcode en huisnummer.
Stel de vraag bijvoorbeeld zo.
Ik wil met mijn bestaande lot onze vereniging steunen, hoe doe ik dat?
En daarna kan je aangeven dat je met je loten NAH Ontmoetingspunt wil steunen.

Liever telefonisch contact met de Vriendenloterij?
Wij staan voor u klaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.30 uur en 16.00 uur. Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 088 - 020 1020.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...