Skip to main content

Almeerders starten rijschool voor mensen met beperking

Almeerders starten rijschool voor mensen met beperking


Redactie - 23 maart 20112 reacties.Rob en Ellen Dekker: \'We hebben altijd een klik met deze mensen gehad.\' (Foto: Friedländer)..ALMERE - Rob en Ellen Dekker uit Almere Buiten zijn gestart met een rijschool voor mensen met een beperking. Hiermee wordt voor hen een droom werkelijkheid. 'We willen mensen hun onafhankelijkheid teruggeven', zegt Ellen.

Almeerders_starten_rijschool_voor_mensen_met_beperkingRob en Ellen hebben allebei op een deeltaxi gereden. Ze vervoerden minder-validen, die de taxiritten vanuit hun persoonsgebonden budget betaalden. Toen het taxibedrijf failliet ging en Rob en Ellen beiden zonder werk kwamen te zitten besloten ze het over een andere boeg te gooien. Ze volgden een opleiding om rijles te mogen geven en schaften een volledig aangepaste auto aan. Nu geven ze rijles, uitsluitend aan mensen met een beperking.

'We hebben altijd een klik met deze mensen gehad. Je moet ze als normale mensen behandelen', vertelt Rob. Ellen knikt en vult aan: 'We hebben het hier trouwens niet alleen over mensen met een lichamelijke handicap, maar ook mensen met autisme of ADHD. Voor iemand met autisme is structuur erg belangrijk. En als het even niet gaat, dan hebben we de mogelijkheid om een time-out in te lassen. Geen enkel probleem.'

Rob: 'We reserveren tussen de lessen door ook altijd een uitloopmogelijkheid van een half uur. Dan staat er ook geen druk op. Er kunnen namelijk altijd onvoorziene situaties ontstaan. We willen dan de tijd voor onze leerlingen kunnen nemen. We houden echt rekening met ze. Want je zal maar een hele slechte dag hebben. Bij normale rijscholen moet je een les zeker 24 uur van tevoren afzeggen. Bij ons hoeft dat niet.'

De auto van Rob en Ellen is een milieuvriendelijke Toyota Auris Full Hybrid, die op heel veel punten is aangepast. Verstelbare pedalen, de mogelijkheid om handmatig gas te geven en te remmen, een verplaatsbare richtingaanwijzer op infrarood en een speciale plaat om mensen vanuit hun rolstoel zelfstandig de auto te betreden. 'En zo zitten er nog veel meer snufjes in', aldus Ellen.

Een rijles kost bij Autorijschool Rob & Ellen 55 euro per uur. Zie voor meer informatie http://www.autorijlesvoormensenmeteenbeperking.nl of http://www.robenellen.nl. Rob en Ellen zijn bereikbaar via 06-53967117 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gelezen in de Almare

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 5419

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...