Skip to main content

Vliegen / vliegvakantie met hersenletsel

Vliegen met hersenletselVliegen / vliegvakantie met Hersenletsel

 

Risico?

Voor sommige mensen kan de lagere zuurstofdruk in een vliegtuig riskant zijn. Er zijn verhalen bekend over mensen die een TIA of CVA kregen daardoor. Eén factor die daarbij een rol speelt is dat te weinig drinken een lage bloeddruk kan geven met kans op een beroerte. Een andere risicofactor is dat een klein stolsel losschiet en ook een beroerte kan veroorzaken. Bij rokers is dat risico groter. Meer info volg deze link.


Kort na een hersenincident

In de periode na een hersenletsel is het niet altijd toegestaan of wijs om te vliegen, dit omdat er in een vliegtuig een andere luchtdruk is. Vergelijkbaar met de atmosferische druk op een hoogte tussen 1600 tot maximaal 2400 meter.
Op lange vluchten is het daarnaast belangrijk om de benen te kunnen strekken (of steunkousen tot de knie te dragen) om diep veneuze trombose in de benen te voorkomen. De lucht in een vliegtuig is droger waardoor je lichaam meer vocht verliest.

 

Vraag je medisch specialist om advies. Hij of zij kent jouw specifieke letsel en andere medische omstandigheden en conditie. Even belangrijk is om te overleggen over de medische voorzieningen in het land waar je naar toe reist.

Een in het Engels gestelde brief van de behandelend arts met daarin vermeld wat de aandoening is, welke behandeling je hebt ondergaan en welke medicatie je krijgt, kan op reis van groot belang zijn.

Lees verder op:https://www.hersenletsel-uitleg.nl/informatie/vliegen-vliegvakantie

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 2096
Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Expedia en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2

Expedia

Reizen & Vakantie

Expedia Group is een van 's werelds meest toonaangevende online reisbureaus met een complete service en gelokaliseerde websites in meer dan 30 landen. Zo biedt Expedia Group toegang tot meer dan een miljoen accommodaties over de gehele wereld (van vakantiewoningen tot boetiekhotels en grote ketens), meer dan 500 luchtvaartmaatschappijen, meer dan 175 autoverhuurbedrijven, veel verschillende vervoersopties en activiteiten. Klanten kunnen tot $ 500 besparen door een vlucht en hotel samen te boeken. Door de vele opties met speciale tools te combineren, biedt Expedia.nl reizigers de helpende hand bij het vinden en creëren van hun ideale reis.

Klik op onderstaande link om naar Expedia te gaan en gratis te doneren aan NAH Ontmoetingspunt Almere:

https://www.expedia.nl/?affcid=network.cj.9216882.13852921.SK_6150&cjevent=29a05c6765fb11ee816ff7180a18ba72

 

5% hotels, 5% activiteiten, 3% autohuur, 2% pakketreizen, vliegtickets 0% commissie

Booking.com - ook voor vakantie in de buurt.

 

SponsorKliks | Gratis sponsoren!

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...