Skip to main content

Aftrekposten en vergoedingen voor mantelzorgers

 Ontvangen van de Rabobank.

Aftrekposten en vergoedingen voor mantelzorgers

Gepubliceerd:

19 juni 2017

  Gewijzigd op:

26 oktober 2021

Als mantelzorger krijgt u misschien met extra uitgaven te maken. Ook kan het zijn dat u minder inkomsten hebt. Gelukkig zijn er verschillende financiële regelingen voor mantelzorgers.

 

Mantelzorgers kunnen van de gemeente een financiële waardering krijgen. Ook kunnen mantelzorgers aanspraak maken op landelijk geregelde vergoedingen. Mogelijk kunt u sommige zorgkosten aftrekken van de belasting. We zetten alle regelingen voor u op een rij.

Mantelzorgwaardering

Gemeenten zijn wettelijk verplicht om mantelzorgers te ondersteunen. Maar hoe ze dat doen, mogen gemeenten zelf bepalen en daardoor zijn er grote verschillen, blijkt uit onderzoek van Mantelzorg.nl. Gemeenten krijgen jaarlijks een budget dat ze naar eigen inzicht kunnen besteden. Dit heet mantelzorgwaardering.

Bij het Wmo-loket van uw gemeente kunt u navragen of u een waardering kunt krijgen. In sommige gemeenten is dat een financiële tegemoetkoming. Andere gemeenten bieden een mantelzorgpas die korting geeft bij diverse winkels en voorzieningen. Of een jaarlijkse lunch voor mantelzorgers. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie.

Vergoedingen

Daarnaast zijn er een aantal vergoedingen waar u als mantelzorger mogelijk gebruik van kunt maken.

https://www.ikwoonleefzorg.nl/hulp-en-zorg/aftrekposten-en-vergoedingen-voor-mantelzorgers

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 381

Vakantie 2Vakantie 1Groupon reizen, vakantie, eten, drinken en diversen bekijk en bestel via onderstaande link en steun daarmee gratis NAH Ontmoetingspunt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150&category=&shopsearch=groupon

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...