Skip to main content

Sneller rijbewijs terug na hartfalen of beroerte

Rijbewijs_sneller_terugSneller rijbewijs terug na hartfalen en beroerte


04 maart 2014

Mensen met een bewustzijnsstoornis kunnen sneller weer over hun rijbewijs beschikken. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) vereenvoudigt de regels hiervoor.

De minister neemt daarmee het advies van de Gezondheidsraad over. Het besluit sluit aan bij het streven van de minister om het systeem van medische keuringen voor het rijbewijs makkelijker, transparanter en duidelijker te maken.

Van een bewustzijnsstoornis is sprake wanneer iemand het bewustzijn verliest door bloeddrukdaling of hartfalen, of door verminderde doorbloeding en zuurstoftekort in de hersenen. Nu is het nog zo dat mensen waarbij een bewustzijnsstoornis is vastgesteld, een jaar (personenauto en motor) of vijf jaar (bussen en vrachtwagens) aanvalsvrij moeten zijn, voordat zij weer mogen autorijden. Op basis van de laatste wetenschappelijk inzichten, heeft de Gezondheidsraad geconcludeerd dat deze termijn korter kan.

 

Al eerder vereenvoudigde de minister de regelgeving over de periodieke herkeuring voor mensen met ADHD, nierfalen, of autisme, en verhoogde zij de keuringsleeftijd. De Gezondheidsraad heeft op verzoek van minister Schultz een permanente commissie voor rijgeschiktheid ingesteld die op structurele basis advies uitbrengt. Bij advisering baseert de commissie zich op de laatste wetenschappelijke inzichten en het belang van de verkeersveiligheid.

Gelezen op de website van Nieuwsblad Transport.

Naar de website van Nieuwsblad Transport.

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 1227

VriendenloterijWij zijn sinds kort als goed doel aangesloten bij de Vriendenloterij.
Je kan met je Vriendenloterij loten NAH Ontmoetingspunt steunen.
De vereniging krijgt dan elke maand 40% van elk meespelend lot.
Natuurlijk kan je een nieuw lot kopen en daar aangeven dat je NAH Ontmoetingspunt Almere wil steunen maar het kan ook voor bestaande loten
Je kan dit voor je bestaande lot heel makkelijk regelen met de live chat.
Klik daarvoor op onderstaande link.
https://www.vriendenloterij.nl/open-chat

Geef dan eerst je postcode en huisnummer.
Stel de vraag bijvoorbeeld zo.
Ik wil met mijn bestaande lot onze vereniging steunen, hoe doe ik dat?
En daarna kan je aangeven dat je met je loten NAH Ontmoetingspunt wil steunen.

Liever telefonisch contact met de Vriendenloterij?
Wij staan voor u klaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.30 uur en 16.00 uur. Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 088 - 020 1020.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...