Skip to main content

WMO Spelregels voor huishoudelijke hulp

WMO Spelregels voor huishoudelijke hulp

Logo iederin 3Stofzuigen
De rechter heeft vorig jaar belangrijke uitspraken gedaan over de huishoudelijke hulp en de Wmo 2015. Aan welke regels moeten gemeenten zich nu houden? De nieuwe brochure ’Een schoon huis’ legt het uit. Voor gemeenten, lokale belangenbehartigers en voor mensen met een beperking die voor hulp bij de gemeente aankloppen

 

Deze uitspraken hebben direct gevolg voor het Wmo-beleid dat gemeenten moeten maken voor huishoudelijke hulp. Gemeenten kunnen nog steeds verschillende keuzes maken. Welke keuzes dat zijn, leest u ook in deze brochure.  

Moet, mag, mag niet

De rechter heeft niet alleen duidelijk gemaakt wat een gemeente wel en niet mag doen, maar ook duidelijk gemaakt wat een gemeente beslist moet regelen. Deze ‘mag niet-, mag-, en moet-regels’ zijn in hoofdstuk 1 overzichtelijk bij elkaar gezet. Dit hoofdstuk is vooral interessant voor gemeenten en lokale belangenbehartigers. 

Aankloppen bij de gemeente

Wat kunnen mensen tegenkomen als ze voor huishoudelijke hulp aankloppen bij de gemeente? Het hoofdstuk ‘Als u aanklopt bij de gemeente’ zet het op een rij. Van het eerste contact tot en met bezwaar maken en alles daar tussenin (algemenen voorziening, vormen van maatwerk, de lichte toets, het keukentafelgesprek etc). 

Voor meer informatie ga naar het artikel op de Website van Ieder

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 2059

sponsorkliks logo

Wij doen ook mee aan Sponsorkliks, voor iedere aankoop die je via onderstaande link doet krijgen wij geld.

Alles voor dezelfde prijs gewoon in de bekende online winkels, sponsoren via onderstaande links is gratis.

NAH Ontmoetingspunt ontvangt geld als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt NAH Ontmoetingspunt daar geld voor.

Ga de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=6150

Klik hier voor meer info over Sponsorkliks.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...