Druk op de knop om hulp in te schakelen
De Wmo in Almere: samen meer voor elkaar
Iedereen telt mee, iedereen doet mee, iedereen draagt bij
De gemeente stimuleert dat Almeerders zichzelf kunnen redden.
Het is belangrijk om zelf te beslissen over uw eigen leven. Ook wanneer u ouder wordt of een beperking heeft. In veel gevallen lukt dat nu al prima.Zelf of samen met familie, vrienden en buurtgenoten.
Loopt u tegen problemen aan, dan gaan we graag met u in gesprek. Wij stellen u de vraag: wat kunt u nog zelf of met hulp van anderen? En: wat heeft u verder nog nodig?
Samen zoeken we naar de juiste combinatie van oplossingen die passen bij uw situatie. Wij helpen u om zelf de touwtjes in handen te houden. Maatwerk is daarbij het uitgangspunt.
Druk op de knop om hulp in te schakelen
U heeft het misschien weleens gezien bij iemand thuis: een kastje aan de muur in de huiskamer en een apparaatje met een knop voor om de nek of pols. Als er iets gebeurt, is één druk op de knop voldoende om hulp in te schakelen. Het helpt mensen om langer zelfstandig thuis te wonen.
De organisatie ATA uit Amsterdam verzorgt deze service. Zij regelen de aansluiting en behandelen de meldingen.
Is er hulp ter plekke nodig, dan komt Zorggroep Almere in actie. Een mantelzorger vertelt: “Ik ben contactpersoon voor mijn alleenstaande buurvrouw van 82 jaar. Drukt ze op de alarmknop, dan klinkt er een luide stem uit het kastje aan de muur die vraagt wat er aan de hand is. Reageert ze daar niet op, dan word ik gebeld.” “In het begin ging het weleens fout. Mijn buurvrouw rommelde in de schuur en drukte ongemerkt op het knopje. Ik werd gebeld op mijn werk en verwachtte dat ik mijn buurvrouw ergens op de grond zou vinden. Ik vond haar echter aan tafel met een handwerkje. We moesten er allebei om lachen. Inmiddels is mijn buurvrouw gewend aan het systeem. Het geeft haar een extra gevoel van veiligheid. En haar familie en ik weten dat er altijd iemand hulp kan bieden.”
Kosten
De kosten voor persoonsalarmering betaalt u deels zelf (4,50 euro tot 28,50 euro per maand). De overige kosten worden vergoed door de gemeente.
De medewerkers van ATA kunnen voor u berekenen wat u per maand moet betalen.
alarmering.nl of (020) 592 33 44
- Aangemaakt op .
- Laatste update op .
- Raadplegingen: 1997