Skip to main content

Muziek luisteren verbetert het geheugen na een beroerte

Dagelijks muziek luisteren na een beroerte bevordert het herstel van het geheugen en verscherpt de aandacht.

Patiënten met een beroerte hebben naast een éénzijdige verlamming van het lichaam ook vaak minder zichtbare problemen. Concentratie- en geheugenstoornissen komen veel voor na een beroerte en beperken de patiënt in het uitvoeren van zijn dagelijkse activiteiten. Onderzoekers van de Universiteit van Glasgow stelden vast dat deze patiënten beter konden memoriseren door naar muziek te luisteren.

Muziek blijkt een zeer krachtig medium te zijn. Je hebt het ongetwijfeld wel al meegemaakt wanneer je een liedje op de radio hoort van je favoriete band uit je tienerjaren - je zingt vanaf de eerst tot de laatste noot mee of je herinnert je misschien die ene waanzinnige zomer met je vrienden alsof het gisteren was. Maar nog straffer is dat een dementerende dame die haar eigen dochter niet meer herkent, wel telkens ze een liedje van Will Tura hoort de tekst kent en kan meezingen.

Lees verder op: https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/muziek-luisteren-verbetert-het-geheugen-na-een-beroerte

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .
  • Hits: 766
Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Expedia en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2

Expedia

Reizen & Vakantie

Expedia Group is een van 's werelds meest toonaangevende online reisbureaus met een complete service en gelokaliseerde websites in meer dan 30 landen. Zo biedt Expedia Group toegang tot meer dan een miljoen accommodaties over de gehele wereld (van vakantiewoningen tot boetiekhotels en grote ketens), meer dan 500 luchtvaartmaatschappijen, meer dan 175 autoverhuurbedrijven, veel verschillende vervoersopties en activiteiten. Klanten kunnen tot $ 500 besparen door een vlucht en hotel samen te boeken. Door de vele opties met speciale tools te combineren, biedt Expedia.nl reizigers de helpende hand bij het vinden en creëren van hun ideale reis.

Klik op onderstaande link om naar Expedia te gaan en gratis te doneren aan NAH Ontmoetingspunt Almere:

https://www.expedia.nl/?affcid=network.cj.9216882.13852921.SK_6150&cjevent=29a05c6765fb11ee816ff7180a18ba72

 

5% hotels, 5% activiteiten, 3% autohuur, 2% pakketreizen, vliegtickets 0% commissie

Booking.com - ook voor vakantie in de buurt.

 

SponsorKliks | Gratis sponsoren!

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...